New Jersey Legalizes Online Poker

Med online pokervärlden stilla för så många månader avslöjades det att guvernör Chris Christie har gjort en villkorad veto på räkningen att legalisera online poker och gambling i den staten New Jersey. Medan han ursprungligen in sitt veto mot lagförslaget och minskade det när det kom till hans uppmärksamhet runt denna tid förra året, har hans hållning i ämnet förändrats, så har ställningstaganden av andra medlemmar i det republikanska partiet. En villkorlig veto kan tyckas vara ett negativt resultat, men det är faktiskt ett positivt. Vad hände? Låt oss ta reda på.

Guvernör Chris Christie, bilden nedan, har aldrig varit en sann anhängare av online gaming. Det har dock föreslagits som ett sätt att vitalisera en kämpande ekonomi inom Atlantic City. Han har närmat sig ämnet med en känsla av förakt. Han tror att det skulle finnas föga incitament att resa till Atlantic City om spelarna kunde spela och spela poker från bekvämligheten av sina egna hem, men detta inte är fallet. Legalisering av online poker i New Jersey ses som ett sätt att skapa statlig nivå turneringar, som skulle kulminera i en ”finalen night” i Atlantic City. När närmade sig med räkningen återigen, enades guvernör Christie om att ett villkorligt veto.

Detta innebär i huvudsak att räkningen är att överföras, men kräver förändringar innan han är villig att underteckna den. Senator Ray Lesniak, en stor anhängare av onlinespel i New Jersey, har dock sagt att guvernör Christies förändringar är ”mycket mindre”. Lagförslaget förväntas passera och komma in i lag i slutet av mars 2013. Denna nyhet är särskilt bra för online poker supermakt, PokerStars. PokerStars har letat för att förvärva ett Atlantic City casino en tid, men känns det skulle vara en dålig investering på deras del som deras spel är till stor del Internet-baserade. Med bortgången av lagförslaget verkar det som förvärvet väntas äga rum. Det är också möjligt att i World Series of Poker, poker’s största turnering som lockar några av bäst från både pokervärlden och kändis världen, kunde äga rum i Atlantic City inom de närmaste åren.

Kommentera bortgången, har Senator Lesniak sagt att bortgången av räkningen är en ”enorm livlina för Atlantic City” och en stor vinst för den staten New Jersey. Han är fortfarande optimistisk för framtiden för Atlantic City, håller han fortfarande en lugn reservation som räkningen ännu inte har gått i kraft. Det är visserligen möjligt för Christie att inlägga veto mot lagförslaget och neka det än en gång, men det verkar osannolikt på denna punkt. Som det står, ”himlen är gränsen för Atlantic City”, säger Lesniak.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*