Välj pokervariant

Förutom Texas Hold ‘em finns det ett flertal olika pokervarianter att välja mellan. Och när man börjar spela poker online, så är valet av pokervariant minst lika viktig som att man väljer rätt pokerrum. Texas Hold ‘em är vad de flesta börjar med, men många vill sedan experimentera med annat. De två vanligaste är då Omaha och 7 card stud. 7 card stud skiljer sig mycket från Texas Hold ‘em, medan Omaha är rätt likt. Detta är, faktiskt en nackdel.

Omaha, till att börja med, ser vid en första anblick ut som Texas Hold ‘em med den skillnaden att man får två extra kort som spelare. Men dessa två extra kort, och det faktum att man måste bygga sin pokerhand med tre kort från bordet och två från handen, gör mycket stor skillnad. Omaha är betydligt mer komplext än Texas Hold ‘em, och det är lätt att övervärdera sin hand. I Texas Hold ‘em vinner man ofta en hand med ett högt par, eller två par. Vinsthänderna i Omaha är i allmänhet betydligt bättre. Omaha är en pokervariant man bör närma sig försiktigt, då den tar tid att bemästra.

7 card stud skiljer sig betydligt från både Texas Hold ‘em och Omaha. Det finns inga gemensamma kort, och varje spelare tilldelas en mix av öppna och dolda kort – sammanlagt tre dolda och fyra öppna. Det gör att man måste ha en delvis annorlunda inställning när man närmar sig spelet. Med flera deltagare kan det bli rätt besvärligt att dels hålla reda på sina egna kort och dels motståndarna. Man måste både tänka på vilka möjligheter motspelarna har, vilka möjligheter man själv har, relativt de kort som är synliga.

I slutändan är det antagligen bäst att börja med Texas Hold ‘em. De som spelar Omaha och 7 card stud är, generellt sett, betydligt bättre på det än den genomsnittlige Texas Hold ‘em-spelaren. Att spela Omaha och 7 card stud om pengar bör vänta tills man tränat lite, via gratisspel och freeroll-turneringar. Annars kan det lätt gå illa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*