Backgammon tips

 

Här kommer några tänkvärna backgammon tips.

Tänk
Lita inte enbart på tärningarna. Framgång i Backgammon bygger på tankeverksamhet och förmåga att lista ut vilka strategier motståndaren tänker använda sig av.

Ta hjälp av erfarna spelare
Det går mycket snabbare att lära sig bli en hygglig backgammonspelare om du tar hjälp av någon som kan. Läs allt du kommer över på nätet och i böcker som avhandlar ämnet. Du kan lära dig själv men vill du ha resultat är det som med allt annat. Det går fortare om du slipper göra alla nybörjarmisstag.

Dubbleringskuben
Bör användas som det vapen det är. Ge inte bort den, då hamnar vapnet i motståndarens händer. Den ska bara användas då du är säker på att handlingen verkligen ger effekt. Så länge du har den själv har du makt över spelet.

Fokus
Håll fokus på din motspelare och dennes drag. Fundera inte så mycket på tärningarna och tur eller inte tur. Det handlar till största delen om att du själv kan fokusera på det som är viktigt. Vill man vinna måste man tänka som en vinnare.

En plan
Ha alltid en plan. Det behöver inte vara en plan över hela spelet. Förutsättningarna ändras hela tiden. Det viktigaste är att du har en plan inför varje nytt drag.

Spelstrategier
Det finns en uppsjö av väldokumenterade spelstrategier när det gäller Backgammon. Leta upp så många som möjligt och lär dig dem.

Möt motståndaren
Om din motståndare skapat sig ett ankare på din planhalva är det ännu viktigare att du själv skaffar ett ankare eftersom din motståndare nu kan spela djärvare.

Inte nödvändigtvis dåligt att hamna på efterkälken
Om du hamnat efter i spelet behöver det inte nödvändigtvis vara en dålig idé att hamna ytterligare lite efter. Dina chanser till ett bättre back game ökar nämligen då.

Överge inte ankare
Att överge ett ankare när man är på efterkälken är inte så klokt. Ankaret kan vara ditt enda hopp senare i spelet.

Satsa på att träffa motståndarens bricka
Om du väger mellan att i samma drag kamma hem poäng eller att träffa någon av motståndarens brickor är det oftast klokast att ta brickan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*